Tiramisu

27.05.2017
Ingrediencie

 120 g cukor kryštálový                                                                                                                              0,5 kg mascarpone                                                                                                                                      0,5 kg piškóty dlhé                                                                                                                                      300 ml káva espresso                                                                                                                              50  ml likér mandľový (Amaretto)                                                                                                            na posypanie kakao


Postup                                                                                                                                                            

1. Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme hustú penu. Potom pomaly primiešame mascarpone a dôkladne miešame, až kým nevznikne hladký krém. Na dno pripravenej nádoby (asi 30 x 30 x 10 cm) poukladáme tesne vedľa seba vrstvu piškót, ktoré sme predtým na 2 sekundy namočili do silnej horúcej kávy zmiešanej s amarettom.

2. Na piškóty rozotrieme polovicu krému. Rozložíme druhú vrstvu piškót, rozotrieme na ne druhú polovicu krému, uhladíme a niekoľkokrát zľahka udrieme nádobou o kuchynskú dosku, aby sa krém dostal rovnomerne medzi vrstvy piškót. 

3. Tiramisu dáme na noc vychladiť do chladničky. Povrch stuhnutého tiramisu posypeme kakaom a nakrájame na porcie. 



Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky