Ľahký letný koláč

Liaty kysnutý letný koláč

INGREDIENCIE

20 g kvasníc (pol kocky)
50 g trstinového cukru
250 g špaldovej múky (ak použijete celozrnnú, zvýšte množstvo mlieka)
250 ml mlieka
2 žĺtka
100 g rozpusteného masla                                                                                                                                                           letné ovocie asi 500 g.   

 

NA POSÝPKU

 20 g masla                                                                                                                                                                                  40 g práškového cukru                                                                                                                                                            40 g múky                                                                                                                                                                                hrsť mandľových lupienkov 


POSTUP 

1.Do vlažného mlieka rozdrobte kvasnice, pridajte cukor a 1 PL múky. Nechajte v teple vzísť kvások.
2.Po asi 10 minútach vlejte kvások do múky, pridajte žĺtka a roztopené maslo.
3. V robote, alebo varechou poriadne premiešajte (cesto bude tekuté) . Zakryte utierkou a nechajte v teple kysnúť 30-45 minút.
4. Medzitým ako kysne pripravte si ovocie a posýpku: povolené maslo zmiešajte prstami s cukrom a múkou.
5. 1 menší plech, alebo 2 malé guľaté vymastite maslom a prelejte (alebo vlastne "kydnite" ) cesto na plech, naolejovanou lyžicou rovnomerne rozotrite.
6. Nasypte ovocie, posýpku a mandle. Koláče nechajte kysnúť ešte asi 20-30 minút. Vložte do rúry predhriatej na 190°C a pečte do zlata cca 30-35 minút. Pocukrujte.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky